Geplaatst op Geef een reactie

Even snel doorschakelen

Ondertussen is het herfst geworden en nadat we enige hobbels hebben genomen, komen we in iets rustiger vaarwater. ‘Even snel doorschakelen’ naar een nieuw seizoen en vervolgens blijven doorpakken. Gelukkig is er  tijd geweest om te genieten van het mooie weer en ik heb redelijk veel op de fiets gezeten. Je kunt onderweg veel indrukken opdoen waarmee je het leven kunt relativeren. We leven allemaal ons leven hier en daar moeten we het beste van maken.

De nazomer duurt nog even voort, waardoor het een voorrecht wordt om nog zo lang te kunnen genieten van dit mooie weer. Soms kun je snel doorschakelen; soms ga je een versnelling terug. Er is tijd nodig om een en ander te regelen en je kunt niemand in de juiste versnelling zetten. Mensen moeten dat zelf doen.

Wel is het mogelijk om mensen in eenzelfde pas te laten lopen, zo ontstaat er ‘kuddegedrag’. Als je binnen de kudde jezelf kunt zijn – dat kan – dan kun je met anderen een fantastische tijd hebben! En anders moet je misschien op zoek naar een andere kudde.

Je kunt je afvragen wat een kudde de hele dag zo doet. Een kudde schapen graast de hele dag door, likken af en toe aan een steen en kunnen misschien ergens water drinken. En aan het einde van de dag gaan ze naar hun verblijf om de nacht door te brengen. Dan zijn wij mensen van een ander soort. Wij kunnen lezen, hebben meningen en kunnen eventueel anderen het leven zuur maken.

‘Schrijf je resultaat op!’ Het was een reden om verder te gaan met deze blog. Mijn website deel ik niet meer op social media, in verband met cookiemeldingen. Ik heb er geen zin meer in.

‘Even snel doorschakelen’. Omdat het voor de meesten gemakkelijk is gezegd.

Als het maar niet te zuur wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *