Geplaatst op Geef een reactie

Wat ik nodig had

Hebben dromen je iets te vertellen? Laatst kwam er iets in mijn gedachten wat ik nodig had voor mijn werk. Je kunt soms denken dat het werk onder je handen afbrandt, maar toch heb je hulpmiddelen gekregen om te gebruiken in je werk. En die middelen hebben soms meer waarde dan je denkt.

Het kan zijn dat er niets meer over is van je dromen en idealen, omdat de realiteit je inhaalt. Als je niet weet hoe te handelen in bepaalde omstandigheden, is het altijd goed om te vertrouwen vanuit je onderbuik. En om raad te vragen aan anderen. Een ‘veelheid van raadgevers’ heb je nodig om iets tot stand te brengen. Misschien duurt het daarom zo lang voordat er iets van de grond komt. Het zijn er nog niet genoeg.

Deze week ben ik verder gegaan met een naaiwerk. Het moet gewoon recht. En al kun je er lang tegen aankijken of onvoldoende tijd hebben om eraan te beginnen …. Soms moet je gewoon aanvangen. En dan ontvouwt het zich allemaal vanzelf. Een berekening maken is niet zo gemakkelijk als je het niet dagelijks doet. Feitelijk moet je het vaker doen; dan gaat het ook meer vanzelf.

Soms denk je dat je moet opboksen tegen de ‘groten der aarde’, maar wellicht moet je maar gewoon beginnen. Oftewel: doorgaan! Vaak wil ik wat meer ruimte om alles goed door te meten in alle rust. Je komt achter dingen als je aan de slag gaat. En dan is het mogelijk niet perfect (want je weet natuurlijk hoe het moet), dan dat je ze gedaan hebt. In dit geval vind ik het niet zo erg; niet alles hoeft gezien te worden.

Ja, ik had het heel anders moeten aanpakken, met name aan een grotere tafel (wat ik nodig had). Maar eerst de kosten berekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *