Geplaatst op Geef een reactie

Er is geen begrenzing

Het is toch wat. Ik heb ritsen die ik zomaar aan een pand kan stikken. Het hele pand door van begin tot einde. Er is geen begrenzing. Die komt later van een ander stiksel. Het zal wel de bedoeling zijn.

Ja, er moet verder gegaan worden, want ik heb nog meer werk liggen.

Er moet recht gewerkt worden bij deze tuinkussens, net als bij gordijnen. Die zijn ook recht. Omdat het geen routineklus was en de ruimte niet erg groot, ben ik eerst gaan zoeken naar de juiste werkwijze. Dan kun je uiteindelijk meer naar gewoonte gaan werken, waardoor er meer schot in de zaak komt.

Dus gaan we maar pragmatisch verder. Geen proeflapjes, niet te lang zoeken naar de juiste kleur garen, want daarmee krijg je geen productie op gang.

En dàt terwijl ik in de krant een artikel heb gelezen over Iris van Herpen die met allerlei soorten stoffen prachtige creaties kan maken. Dat is een gave. En daarvoor heb je inspiratie nodig. En een goede werkruimte.

Inspiratie heb je nodig om iets te kunnen uitwerken. Met de tuinkussens kwam ik een voorbeeld tegen in de stoffenzaak waar ik de stof voor de kussens heb gekocht. Het werken met stoffen kost tijd. Er zijn verschillende soorten stoffen die zich niet lenen om op dezelfde manier bewerkt te worden. Bij sommige stoffen heb je meer tijd nodig om er een goed product van te maken, bij andere stoffen meer ruimte om de stof goed glad te leggen. Sommige stoffen bestaan uit meerdere delen en soms kan er een deel losschieten. Dat kun je eventueel vastzetten door een stukje te rijgen, mocht dit nodig zijn voor het naaiwerk.

Sommige mensen hebben andere gaven. Bijvoorbeeld een gave om zich voor andere mensen te interesseren. Mensen te helpen om zich te vormen.

Dat is werken.

Ieder mens heeft een of meerdere gaven. Daarvan ben ik overtuigd. Er is geen begrenzing, dus blijf zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *