Geplaatst op Geef een reactie

Een vogel in de hand

‘Beter een vogel in de hand dan tien in de lucht.’ Oftewel: beter iets dan niets. Ik loop al enkele dagen rond met deze gedachten.

Daarbij heb ik me afgevraagd waarom ik dit toch doe? De verdiensten zijn vaak ‘minimaal’, de investering des te meer ….. en je moet verder. Hierbij  weet je niet wat er allemaal op je pad komt; je kunt maar beter iets om handen hebben dan niets. Ik hoop dat mijn klanten het waarderen.

De vorige week was aan het einde een drukke periode waarbij iets zinnigs schrijven niet meer op z’n plaats was. Je hebt van die dagen dat je voor Jan en alleman klaar moet staan en alsof je voor een deel in de ‘battlespeed’-modus verder moet.

Waarom leggen wij ons dat soort dingen toch altijd op?

Het is wel fijn dat ik niet beperkt wordt in mijn werkzaamheden. Al vind ik dat soms van wel; toch mag ik dankbaar zijn dat ik de ruimte heb en krijg om mijn werk gestalte te geven.

Dan is het ook leuk om iets nieuws te gaan doen. Het schijnt dat je wel iets mag uitproberen en als het bij je past om iets ‘nieuws’ op te pakken, waarom zou je het dan laten? Er worden ook fouten gemaakt. Dan moet je terug naar het begin en alles opnieuw opbouwen.

Het kan ook zijn dat je zoekt naar een beter bestaan en dat je gelokt wordt om elders te gaan wonen. Bij mij is dat nog niet het geval. Ik heb zo mijn wensen, maar ‘de lokroep’ is nog niet daar.

Een vogel in de hand. Het is iets.

Nu gaan we verder de nieuwe week in. Het kon weleens een week met verrassingen worden. Ja, waarom ook niet?

Het is maar goed dat we niet alles van tevoren weten. …….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *