Geplaatst op Geef een reactie

Door de hitte heen

Vorige week was hier een bijzondere week. We kregen een logé in het kader van een uitwisseling van school en dan gaat het allemaal anders. Soms moet je dan door de hitte heen. Mijn naaiwerkzaamheden werden in een meer beperkte ruimte teruggebracht en op andere fronten moest ik me ook behelpen.

We worden er niet slechter van. Het is goed om te delen met de ander met wat je hebt en ook de ontmoeting met de ander moet doorgaan. In deze tijden van verdergaande informatisering – ook op sociaal gebied – kunnen dit soort ontmoetingen schaarser worden. Het is dan mooi dat je in bepaalde geledingen iets met elkaar kunt uitwisselen. Het leek vorige week wel alsof ik een nieuwe jas aangemeten kreeg. Niet verkeerd.

Ook was er een andere dag. Er was een overlijden van een zangeres dat doordrong in al mijn vezels. Onbewust hebben mensen – ook beroemde – blijkbaar veel invloed in je leven c.q. iets te zeggen. Er is al veel over geschreven en iemand leeft verder. Laten we maar dankbaar zijn met de erfenis die mensen nalaten. Niet alle erfenissen zijn positief, maar uiteindelijk krijg je respect voor de keuzes die mensen maken en bouwt het je op.

Door de hitte heen. Soms heb je geen andere manier om verder te komen. Het is goed om op te staan en lachend je werk te doen. En recht te doen aan de ander.

Veel blijft verborgen deze wereld, maar als je je uitspreekt kom je verder. Soms kun je niet anders en moet je het doen. Opstaan voor jezelf en voor de ander.

We hebben een paar mooie Pinksterdagen mogen beleven. Hier was het bijkomen van de afgelopen week. Gistermiddag ben ik gaan fietsen. Naar buiten; dingen ordenen en genieten van het mooie weer, de natuur en de indrukwekkende stedenbouw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *