Geplaatst op Geef een reactie

Een soort koffie

Iemand had het er een keer over …… ‘een soort koffie’. Vanochtend ben ik op pad gegaan. Maar voordat ik vertrok heb ik ontbeten en zelf koffie gezet. Gewoon ‘mijn soort koffie’. Koffie kun je op veel verschillende manieren zetten (of maken) en ik heb me erover verbaasd hoeveel machines of apparaten er bestaan om goede koffie te kunnen zetten.

Je weet niet wat je kunt verwachten van een handel en of de handelaar in dit geval ook koffie klaar had staan. Het was niet echt om de hoek, dus het had gekund dat ik daar ook koffie zou kunnen drinken. Het was niet het geval. Uiteindelijk was er ook geen overeenkomst gesloten, dus dan zou het een soort koffie geweest zijn die niet te drinken was.

Teveel ruis, geen lekkere koffie helaas. Maar het was wel een interessant gesprek wat ik heb gevoerd en ik ben toch wel wijzer huiswaarts gekeerd. Ook prettig dat er mensen zijn die met je meedenken en zelf ook nog enigszins onderhoudend zijn en menselijkheid kunnen tonen. Dan weet je weer waar je staat.

Het is weleens goed om stil te staan bij koffie. Bij goede koffie. Dat is voor veel mensen een wezenlijk onderdeel in hun leven. In mijn leven in ieder geval wel. Hoe dan ook is het belangrijk om te genieten van de vrijheid die je hebt en vandaag was het ook nog redelijk aardig weer om te verblijven in de zon.

Deze week heb ik een patroon gevonden voor een broek die ik moet gaan maken. Dat ligt vast; er zullen nog enige aanpassingen gedaan worden, maar het model is in ieder geval duidelijk. Dat geeft enige rust. Vanuit rust kun je gaan bouwen. Ook al ben je diep gezonken. Er is altijd een weg omhoog.

 

 

 

 

 

Met ‘een soort koffie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *