Geplaatst op Geef een reactie

Een oude geur

Kleding draagt soms een oude geur met zich mee. Ik ontvang af en toe kleding die een dergelijke geur bij zich heeft. Dan kan ik me afvragen hoe het komt dat deze kleding deze geur meedraagt en of de klant er iets mee wil zeggen. Mogelijk is het een ‘nestgeur’. Kleding die lang in huis is, neemt een bepaalde geur op.

Je kunt een bewustwording ontwikkelen om verantwoord met grondstoffen om te gaan. Het is niet vreemd om een goed tweedehands kledingstuk aan te schaffen. Mogelijk heb je er meer plezier mee dan met een goedkoop topje dat deel uitmaakte van een grote winkelketen.

Ik werd deze week bepaald bij het fenomeen ‘oude geur’. Bij het werk aan een kledingstuk kon ik daarbij een link leggen.

De geur blijft hangen; de dingen blijven allemaal hetzelfde. Of ‘het ruikt nog net als vroeger’. Het kan zijn dat je al jaren hetzelfde wasmiddel gebruikt; hetzelfde toiletartikel gebruikt alsof er niets verandert; je zit nog steeds in dezelfde positie als vroeger.

Als iets een oude geur behoudt, kan het zich niet vernieuwen. Moet iets verfrist of vernieuwd worden? Daar zijn zeker mogelijkheden voor. Het kan zijn dat er iets anders moet gebeuren.

We staan hierbij niet zo vaak stil en het is wel zo dat veel dingen in het leven zichzelf ontvouwen. Feitelijk komt het erop neer dat je gewoon je leven leeft en het beste is om dat te blijven doen.

Met een oude geur en/of een nieuwe.

De dagen volgen elkaar op en het is fijn dat er ook momenten kunnen zijn van rust. Dat je niet telkens wordt opgejaagd om iets te gaan doen of om iets te willen ondernemen. Voor het lichaam is het ook goed dat het goed kan uitrusten. Je kunt dan meer ontspannen het leven door.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *