Geplaatst op Geef een reactie

Een nieuwe balans vinden

Een nieuwe balans vinden. Het leven gaat verder en als je ziet wat er allemaal gebeurt, lijkt het alsof er een nieuwe balans gevonden moet worden. Veel dingen worden duurder en alles gaat hier gewoon verder. Nou ja, gewoon ….

Het gaat zoals het gaat. De hitte van de zomer is achter de rug en we zijn ons langzamerhand aan het voorbereiden op de winter. In elk geval in gedachten. Vanzelf komt de actie erna. We weten niet wat voor een winter het wordt; in de tuin was het lang droog in de zomer. Sommige planten komen nu pas op, omdat het is gaan regenen.

Is een zaterdag een vrije dag? Sommige mensen denken het wel eens en dan kan het zo zijn. ik had een inspanningsverplichting afgesproken en die ben ik nagekomen. En verder zijn er er onverwachte dingen op me afgekomen, waarbij je dan weer moet klaarstaan.

De afgelopen week was er een item in het nieuws waarbij nadrukkelijk gesproken werd over recycling. Kleding kwam ook nog even aan de orde. Maar of een bedrijf levensvatbaar is te krijgen, is soms de vraag. In het verleden is mij die vraag ook gesteld. Het leek me niet zo moeilijk. ‘Zolang ik levensvatbaar ben, is mijn bedrijf dat ook.’ Ondertussen ben ik ook een andere weg ingeslagen en dan ontmoet je  weer nieuwe mensen.

Dat geeft soms onverwachte aanknopingspunten. Er zijn nu eenmaal dingen in het leven die ik nog graag zou gaan doen. En misschien gaat het er een keer van komen; maar zeker weet ik dat nog niet. Het is prettig dat we elke dag verder kunnen.

Een nieuwe balans vinden. In de economie moet dat ook. Daar is men – lijkt het  – vreselijk druk mee  en de gevolgen krijgen we voor onze kiezen.

Het beste kunnen we gewoon afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *