Geplaatst op Geef een reactie

Doe het van harte

‘Als je iets doet, doe het van harte!’ Soms lukt dat niet en denk je te doen wat je moet doen.

Dat is ook hoe het leven werkt; iedereen doet maar ‘wat’. En ‘wat’ is dat ‘wat’?

Dat is voor ieder mens verschillend. Feit is wel dat je op de meest onverwachte plekke in je leven komt door de keuzes die je maakt. Of je spreekt de meest onverwachte en onbekende mensen.

Ze zeggen altijd dat veel erfelijk bepaald is en misschien zijn je wensen in het leven daarop ook wel gebaseerd. En tussen de bedrijven door doe je iets in het leven om daar te komen.

Het is nu weer zaterdagavond en we gaan de week afronden. Het is weer goed geweest; tijd om uit te rusten. En om inspiratie op te doen. Het is goed om ergens in te groeien en vaak is dat toch wel het onverwachte. Je ‘mindset’ bepaalt ook wat je doet en welke keuzes je maakt. En welke keuzes je niet maakt.

Soms ben je te berekend bezig; over de rug van een ander. Je wilt per se scoren, omdat je denkt dat dit moet en hoort en daardoor zogenaamd ‘succesvol’ bent. Maar veel dingen worden ons aangepraat; gelukkig begrijpen de meeste mensen dat wel. Je mag er gewoon ‘zijn’. Daaruit kun je levenskracht halen en daarmee ga je dan verder. De bagage van je ‘mindset’ neem je daarin mee. Ik hoop dat deze voor jou niet te zwaar is. Dat is namelijk niet de bedoeling.

Deze avond kijk ik terug op een afwisselende week met spontane contacten. Misschien is dat het  ook wel; dat je met elkaar verder moet.

En als je dan iet doet, doe het van harte. Dan ontmoet je ook hartelijke personen. Wellicht kun je de wereld een stukje mooier maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *