Geplaatst op Geef een reactie

Een klassiek naaiweekend

Het was een klassiek naaiweekend. Het leuke daarvan is dat ik met verschillende stoffen heb mogen werken. Het was een uitdaging, want het hing toch wel beetje in de categorie: ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan!’.

Ja, ik heb weleens kussens genaaid – en dat kun je ook terugvinden in mijn portfolio – maar dit was toch wel een uitdaging. Verschillende stoffen, verschillende materialen en verschillende structuren. En zie daar maar iets van te maken.

Natuurlijk telt je ervaring mee en de voorbeelden die ik heb gehad in mijn leven. Sommige daarvan zijn enigszins tegenstrijdig. En dat moet je dan allemaal maar verwerken. …….

Zo stroomt er wat water door de Rijn, gelukkig.

Je levens- en werkervaringen neem je mee in het leven. het is wie je bent en wat je doet c.q. hebt gedaan. Van sommige mensen op bepaalde plaatsen heb je afscheid genomen om zelf verder te komen. Ook kan het zijn dat je op nieuwe plaatsen c.q. gemeenschappen terechtkomt die je je meer eigen maakt. En daarin neem je ook je ervaringen mee uit het verleden.

Het is leuk om vrij te zijn en daarin jezelf ook ondernemend op te stellen. Ondernemen doe je ook op de werkvloer.

En tussendoor zorgen dat er voor iedereen in huis eten op tafel staat, is ook weleens een uitdaging. De afgelopen tijd heb ik weleens iets nieuws gemaakt en mijn cateringervaring komt daarin goed van pas. Met z’n allen aan tafel is een uitdaging. Of het nu gezellig is of niet.

Dat is toch thuis.

Wel ben ik blij dat ik me de laatste tijd minder opgejaagd voel; er moet namelijk gewerkt worden. Blijkbaar is er wat meer rust gekomen.

Een klassiek naaiweekend: eten koken, naaien en thuis zijn. Een betere combi is er niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *