Geplaatst op Geef een reactie

Een confrontatie

Een confrontatie kan niet altijd uitblijven. Deze week ben ik weer keihard gebotst met waar het op aankomt in het werk c.q. in de zoektocht naar werk. Het is een worsteling waar ieder mens doorheen moet. Soms lijkt het me zinvol om conflicten te vermijden, maar het leven loopt (of gaat) vaak anders.

Het leukste gesprek de afgelopen week had ik met een moeder thuis die met haar zoontje op bezoek kwam om kleding te brengen. Zij is ook voor zichzelf begonnen op het gebied marketing en styling en het lijkt haar ook leuk om te leren naaien. Dat is ook handig, want dan kun je je eigen kleding gaan verstellen.

Het lijkt mij ook wel leuk om mensen te leren naaien c.q. hen daarin op weg te helpen, want ik geloof dat als je het leert (er vaardig in wordt) je het vanzelf gemakkelijker gaat oppakken.

Het is misschien een hobby uit vervlogen tijden. Veel mensen kopen hun kleding in de winkel en hebben geen benul of zin in naaiwerk. Maar anderen vinden het leuk om iets nieuws te maken, iets creatiefs te doen; iets ‘scheppen’, zeg maar. Die behoefte (tijdsbesteding) kun je goed kwijt in naaiwerk of ander handwerk.

Verder heb ik niet zoveel meer te melden deze week. Het is tijd om af te ronden en uit te zien naar wat komen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *