Geplaatst op Geef een reactie

Doe het rustig aan en ga naar buiten, want daar schijnt de zon

We komen de week door met goedbedoelde adviezen van mensen. ‘Doe het rustig aan en ga naar buiten, want daar schijnt de zon.’ Dit was er zo een. En die heb ik de laatste dagen ter harte genomen. Ik merkte gelijk dat ik meer energie kreeg en heb o.a. lekker gefietst. Nu is dat voor mij het nuttige met het aangename verenigen.

De gang naar mijn (tijdelijke) werk is ook iets relaxter geworden. Het lijkt alsof het niet meer zo vermoeiend is; een half uur later de wekker zetten scheelt toch. Ik hoef fysiek minder hard te werken – lijkt het wel – en misschien pluk ik daar wel de vruchten van. Misschien ook niet.

In ieder geval was het de afgelopen periode een waar gevecht om overeind te blijven in de kou en daarvan moest ik ook flink van bijkomen. Daarbij heb ik niet zoveel naaiwerk gedaan, maar deze week heb ik toch weer iets opgepakt. Wat zal mijn klant zeggen?

Het zoeken in het leven naar o.a. het juiste werk kan worden ondersteund door een coach en geluksexpert. Ik ben benieuwd wat ze te zeggen heeft. Misschien is het wel zoeken naar ware liefde. Dat wat je doet met echte passie moet toch iets kunnen opleveren. Dus hoop ik dat de komende week meer in het teken kan staan van hier thuis aanpakken en mijn klus afmaken. Want dat blijft voor mij overeind: als je ergens aan begint, dan moet je het afmaken.

Dan heb ik nog wel eens de neiging te denken om efficiënt te werken, al begreep ik de afgelopen week van twee horecaondernemers dat dit je meerwaarde ondermijnt. Een van hen zei dat je jezelf steeds moet ‘herontdekken’.

‘Doe het rustig aan en ga naar buiten, want daar schijnt de zon.’ Dat klikt wel mooi. Dus dat gaan we maar eens doen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *