Geplaatst op Geef een reactie

Goed ondernemerschap betekent afbreukrisico’s beteugelen

Het is zomaar een uitspraak die ik onlangs las. Ik merk dat ik over sommige dingen moet nadenken en dat betekent ook bij deze zin. Wat betekent dat voor mij? Goed ondernemerschap betekent afbreukrisico’s beteugelen.

Een afbreukrisico is té hard werken. Daarmee ondermijn je jezelf en je werk-  c.q. opdrachtgever. Het is iets waarbij je af en toe – of misschien vaker – bij stil moet staan. Voor ieder is een afbreukrisico een ander gegeven, maar voor mij weet ik het ondertussen wel. En daar heb ik terdege rekening mee te houden.

De afgelopen week is er enig ‘schot in de zaak’ gekomen waarbij ik de klant een bericht heb gestuurd. Ik begrijp wel dat het venijn in de staart zit, maar ondertussen heb ik er wel vertrouwen in en ben ik een ervaring met inzicht rijker.

Afbreukrisico’s beteugelen.

Dat betekent op z’n tijd pas op de plaats maken. En misschien ben jij ook weleens te lang doorgegaan of was je overmoedig in de keuzes c.q. omstandigheden waarin je verkeerde. Het komt ons allemaal bekend voor. Ik zou bijna zeggen: “Trap er niet in!”.

Herstel kost tijd en niet iedereen ziet je verborgen pijn of lijden. En soms valt het mee en valt de weegschaal de goede kant op. Dat is in ieder geval wel de bedoeling. En het is ook de bedoeling dat je op vaste grond blijft staan. Je hoeft niet ten val te komen.

Het is goed om te spreken met andere mensen en elkaar te erkennen. Ik vind het ook leuk om ontspannen een tv-programma te kijken waarin verhalen van mensen naar voren komen.

Het was in elk geval een week waarin ik lekker heb kunnen fietsen en er enige rust is teruggekeerd, waarbij ik ook nog eens kan lachen. Het schijnt het belangrijkste te zijn. Lachen en van elkaar houden.

Goed ondernemerschap betekent afbreukrisico’s beteugelen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *