Geplaatst op Geef een reactie

De wintertijd is weer ingegaan

Ja, de wintertijd is weer ingegaan en dat betekent: opgaan richting de winter. Wat houdt dat concreet in? De laatste tijd heb ik enkele jassen in mijn handen gehad die ‘winterklaar’ zijn gemaakt. En verder is het zoeken naar werk. Deze week heb ik de doeken voor het studieproject afgemaakt. Er zit een achterkant met een glanseffect in; ik ben benieuwd of ze nog ergens tentoongesteld worden. In ieder geval worden er foto’s van gemaakt. Daarnaast heb ik kort gewerkt in groep mensen en dat was ook wel even weer aardig. Ik ben blij dat ik nog een mondje Engels kan meepraten; dan kan ik in ieder geval ‘mijn mannetje’ staan.

Voor wat het waard is. De concurrentie is moordend en het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Daarin kun je je onderscheiden ten opzichte van de ander en dat is maar goed ook. Al zie je vaak alleen de buitenkant.

Deze week heb ik verder nagedacht over ondernemerschap, werknemer zijn en het doorberekenen van kosten, met name arbeidskosten. Wat is reëel? Een en ander heb ik wel op papier staan, maar soms lopen dingen anders dan het papier aangeeft. Dat is niet vreemd in deze wereld.

Verduurzamen en toch blijven doen waar je goed in bent. Dat is een nobel streven en het blijft natuurlijk een punt van aandacht. Daarvoor zijn coaches in het leven geroepen, maar het belangrijkste is dat je zelf – of samen – beslist om hierin stappen te ondernemen.

Het is wel opmerkelijk dat je bij sommige dingen bepaald wordt in je leven. Het leven z’n gang laten gaan en daarbij goed blijven nadenken.

En soms ben ik er helemaal klaar mee. Dan ben ik blij met een van mijn ‘bedrijvenadviseurs’ die mij zegt dat ik anderen blij maak met mijn naaiwerk.

De wintertijd is weer ingegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *