Geplaatst op Geef een reactie

Ik heb dít

‘Ik heb dít.’ Ja, je kunt het hebben. Een eigen bedrijf of een bepaalde vaardigheid waarmee je geld kunt verdienen.

Of het klinkt als een soort zelfbeklag bij een onaangename situatie. ‘Waarom?’

Het kan ook worden een ‘waartoe’. En misschien is het leuk om jezelf verder te ontwikkelen. Nieuwe (naai)technieken aanleren, zodat je nog mooiere dingen kunt gaan maken. Aan dit alles hangt een prijskaartje, maar misschien kan het wel een keer.

Ook was het deze week Allerzielen. Onlangs las ik een column en de schrijver vroeg zich regelmatig af wat hij van overleden dierbaren had geleerd en wat hij graag vasthoudt. Het is goed om daar bij stil te staan;  ze hebben ons wijsheid gegeven.

Teruggaan naar de bron en soms nadenken over het nader formuleren van je bedrijf is onvermijdelijk. Het is  leuk om telkens te ontdekken dat er mogelijkheden zijn. Maar soms is het geloof ik ook niet meer dan de waan van de dag. Ook is het goed om redelijk te blijven in je uurtarief. Het gaat uiteindelijk om het leven. Werken op een manier, zodat het voor de ander aangenaam wordt. En daarbij moet je jezelf niet vergeten.

Ik ben blij dat het me deze week nog gelukt is om een naaiklusje af te ronden. Er ligt nog een en ander te wachten om onder handen genomen te worden. Maar je kunt niet meer doen dan je best.

In deze tijden gaat het niet alle ondernemers voor de wind, zoals ik af en toe lees. Het gaat er wel om dat je ‘in de benen kunt blijven’. En – dat vond ik wel mooi om te lezen de afgelopen tijd – er zijn gesprekken geweest tussen Arnhemse ondernemers en bestuursleden. Er bestaat ‘een ondernemend vermogen om het licht te blijven zien’.

Nou, als dat geen mooie afsluiter is van deze week?

Ik heb dít.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *