Geplaatst op Geef een reactie

De tuin en naaien

Het zijn twee dingen die met elkaar verbonden kunnen worden: de tuin en naaien. Dit jaar heb ik overigens niet veel lavendel geoogst uit de tuin. De citroenmelisse die ik enkele maanden geleden gekocht heb bij een particulier in de buurt groeit nog niet zo hard. Het is met planten zo dat ze moeten aanslaan en dat is met deze citroenmelisse waarschijnlijk ook het geval, hoop ik.

De zomer is aan z’n einde en hier en daar kan er nog iets uit de tuin gehaald worden.

Het meeste werk voor mij vindt binnen plaats. Het is heerlijk om eens een jas op tafel te kunnen leggen en er gelijk aan kunnen werken. Het zitten op een stoel heeft zo z’n pluspunten.

Aan het einde van de ochtend ben ik met een uitgehaalde voering uit een winterjas plus jas naar de stad gefietst om nieuwe voering te kopen. Het is voor mij een eerste project – in principe weet ik hoe ik een voering in een jas moet zetten – en de laatste keer was heel lang geleden.

Het was leuk om de winkel te bezoeken en eigenlijk is er beperkte tijd om een winkel goed te leren kennen. Het gesprekje in de winkel ging ook over tuinieren en naaien. Toch weer twee dingen die ik ook leuk vind.

Het leven gaat verder en ik ook.

Dus was het ook weer tijd om uit de winkel te vertrekken. Eerlijk gezegd boeide de aanschaf me niet zoveel, maar deze winkelbeleving vond ik des te leuker. En dan is het ook mooi dat ik ben geslaagd.

De citroenmelisse staat achterin de tuin. Misschien geef ik hem een ander plekje in de tuin, evenals de maggiplant.

De tuin en naaien. Er zijn verschillende mogelijkheden te bedenken om hiermee iets te gaan doen. Maar of het ervan komt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *