Geplaatst op Geef een reactie

De lat voor de gordijnen

De lat voor de gordijnen lag erg hoog.

Daarom was ik begonnen met uithalen van de zoom. Deze liep blijkbaar scheef, want ik kwam niet goed uit. Dat zijn even verloren minuten. Zo kun je alles tellen in het leven en betaal je leergeld.

Feit is dat je soms ook leergeld ontvangt. Dat kreeg ik deze week toen ik op gesprek ging bij een bedrijf waar ze mensen zoeken die kunnen en willen naaien. Ook daar was er een verloop bij de stof en dat kon later recht gemaakt worden. Gelukkig, een pak van mijn hart.

Nu heb ik gewerkt aan gordijnen en deze heb ik af gekregen. Het was lastig opstarten vanwege enige ruis, maar toen ik de slag te pakken had, waren ze binnen een mooie tijd klaar.

Het gaat niet alleen om de lat voor de gordijnen, maar we kunnen voor onszelf de lat soms erg hoog leggen. Je wilt alles perfect doen en geen fouten maken.

Nu wordt er in dit land hard gewerkt door iedereen. Onlangs las ik een artikel over een meisje dat met haar vader – hij is een politicus – mee mocht naar Den Haag naar zijn werk. Ze mocht er ook blijven slapen. Het meisje was onder de indruk van wat er gebeurde. Toen haar vader haar tijdens de terugreis naar huis vroeg wat ze het leukste vond, kreeg hij een verrassend antwoord. Het was het eten in het bedrijfsrestaurant, want de mensen die hen bedienden waren zo aardig.

Dat was een bemoedigend antwoord. Aardig zijn.

Dat kan overal.

De rommel van het naaiwerk is opgeruimd, de kamer schoongemaakt en de vloer is weer schoon. Zo kunnen we op naar de zondag. Een dag om te gaan zitten. Herstellen van de afgelopen week.

Een rustdag. Niet bedoeld om een lat hoog te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *