Geplaatst op Geef een reactie

Als dit het is, is dit het

‘Als dit het is, is dit het.’ Wie kent de strofe uit dit lied niet? In elk geval is het bijzonder om – als wegen doodlopen – er alsnog een uitweg (uitkomst) is.

Deze week ben ik begonnen met het beheer en onderhoud van de voorraad in de webshop. Ook heb ik enkele artikelen toegevoegd die ik heb afgemaakt. Het gaat om mondkapjes. Het is tegen het advies in om stoffen mondkapjes te dragen en ik zal u ook niet aanmoedigen deze te kopen of te dragen, maar ik wilde ze toch nog in de webshop zetten. Resultaat telt.

En wie weet worden de maatregelen later dusdanig dat het handig is om een stoffen mondkapje onderweg mee te hebben. Maar dat is onduidelijk.

Ook ben ik begonnen aan een stel gordijnen. Ze worden lang en ik ben blij dat ik een tafel ter beschikking heb waarop ik de stof goed kwijt kan. Het is toch wel een dingetje, die gordijnen. Sinds enkele maanden ben ik in het bezit van een incomplete blindzoommachine; deze gordijnen worden dus nog gemaakt met een gewone stiksteek.

Het was een gedoe om fournituren aan te schaffen. Maar uiteindelijk heb ik de stap genomen. Er moet toch geld verdiend worden. Het is prettig dat er goed overleg plaats kan vinden om tot aankoop over te gaan.

De huidige sollicitatieplicht houdt de gemoederen ook flink bezig. Ja, ik heb enige tijd buitenshuis gewerkt en vanwege inkomstenderving kon ik een beroep doen op de sociale zekerheid. Daarbij horen verplichtingen.

We moeten maar blijven vertrouwen dat dit een weg is om te begaan. Ook ben ik met mijn oudste dochter nog even naar een stoffenzaak geweest. Dat was inspirerend. Het is leuk als je op plekken komt die een meerwaarde geven aan het leven.

‘Als dit het is, is dit het.’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *