Geplaatst op Geef een reactie

De hele dag in de zon

De hele dag in de zon. Zo ziet onze zomer er dit jaar voornamelijk uit. En de tuin ook. Deze kan best water gebruiken. Maar, vanwege het officiële watertekort zijn er meer belangrijke plekken waar water gebruikt kan worden. Je wordt met zo’n droge tuin wel weer bepaald bij de vergankelijkheid van het leven. Van de natuur in dit geval. Ook wij spiegelen ons daaraan en het doet iets met onze ‘mindset’.

Laat ik eens een woord noemen.

De week is voorbij en de warme werkdagen zijn voorbij. Binnen was het heerlijk koel om te zijn. Maar ik vraag me af hoe lang het goed is voor een auto om de hele dag in de zon te staan bakken. En daarna ook nog moet rijden. Nu kan ik wel zoeken naar alternatieven; als dat nodig is, doe ik dat wel.

Deze week was mijn tweede kantoorweek weer sinds tijden. Nu kan ik wel zeggen dat het leuk was, maar dat doet het misschien iets tekort. De omgeving….. de schijnbare rust. Weinig omgevingsgeluiden. Het heeft misschien ook te maken met de hitte of met de vakantieperiode. Maar toch. Vrijdag heb ik enthousiast afscheid kunnen nemen. En dat was prettig om te vernemen.

Het kan ook anders zijn. Of anders gaan.

We kijken allemaal terug op het leven wat achter ons ligt en soms wil je graag iets vasthouden. Of er komt een herinnering naar boven over wat ooit is gezegd. Het leven is niet altijd gemakkelijk; je kunt altijd en overal ergens bij een situatie bepaald worden. Deze kwestie of zaak moet je niet leven bepalen; je kunt ervaringen niet naar je hand zetten.

We willen allemaal ons beste beentje voorzetten; dat is ook mogelijk. Maar ik hoop wel dat het enthousiasme kan blijven. Ook de hele dag in de zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *