Geplaatst op Geef een reactie

Een ‘vintage vakantie’

Deze week waren we er even uit. Met z’n allen even op vakantie. Op social media zag ik een post langskomen van een ‘vintage vakantie’.

Daar herkende ik wel wat in. We zaten in een huisje met vintage spullen. Dan ga je toch ook even terug in de tijd. En als er spullen door je hand gaan, heb je aandacht voor ze zoals ze gemaakt zijn. En dan bedenk je hoeveel spullen er door de jaren heen wel niet geproduceerd zijn. We vonden het allemaal zo vanzelfsprekend.

We gingen met ons allen ook even naar een kringloopwinkel. Dan is het leuk om te snuffelen tussen de oude spullen en zoek je ook naar iets (wat er natuurlijk niet is). Het was ook leuk om nog even tussen de handwerkspullen te neuzen en tussen garens te kijken. Ik heb nl. hier nog een klusje liggen wat ik moet afmaken. En nu heb ik wel een idee opgedaan hoe ik dat verder zou kunnen gaan oppakken. Iets met spijtgaren o.i.d.

Het bestaat blijkbaar. Naast splijtgaren voor borduurwerk.

Het was natuurlijk niet alleen ‘vintage’ wat de klok sloeg. We zaten vlakbij de Duitse grens en de dichtstbijzijnde supermarkt was in ons buurland. Dan merk je hoe grenzen vervagen en hoe gemakkelijk het is om even de grens over te steken. Het was leuk om nieuwe producten uit te proberen qua eten en ook iets te proeven van de lokale cultuur. Boodschappen doen bij de ‘locals’ is ook altijd goed.

Een week is natuurlijk zo weer voorbij en gelukkig hebben we ook een goede reis gehad. Geen lange files, maar twee korte.

Bij thuiskomst kon ik weer enkele dingetjes van het werk oppakken. Daarnaast moeten de vakantiespullen weer op hun goede plek terugkomen en kunnen we de week goed afsluiten.

Een ‘vintage vakantie’. Wie weet volgen er meer?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *