Geplaatst op Geef een reactie

De betere dingen

Soms zien we uit naar de betere dingen. Het is ook goed om daarnaar te streven c.q. deze te verkrijgen. Daarvan werd ik me laatst bewust en het deed me goed.

Vooral als je weer eens bedonderd bent door een marktkoopman. Er wordt veel handel aangeboden. En als je dan serieus iets nodig hebt voor een opdracht, nemen ze het nog niet nauw. …. Als ze maar van hun handel afkomen. Eigenlijk vind ik het heel egocentrisch. Zo kom ik er wel achter wat ik aan sommige mensen (niet) heb.

Je kunt je afvragen waarom dit soort mensen hun gang mag gaan in deze wereld. En waarom ga ik mijn recht niet halen?

Uiteindelijk ben ik ergens anders stof gaan halen. Het werk moet toch af. En dan denk je nog dat je je ergens kunt ‘beklagen’, maar dat heeft geen enkele zin, omdat ze gelijk weten over wie ik het heb. Een klein wereldje, blijkbaar. Dus lachen we het met z’n allen maar gewoon weg.

Omdat er betere dingen zijn.

Nu kan ik wel gaan schrijven over deze ‘betere dingen’, maar die zijn voor iedereen in deze wereld anders. En aangezien ik niet belerend wil overkomen, houd ik het hierbij.

Het pad naar werk en inkomen is niet altijd gemakkelijk. Soms zijn er ‘valkuilen’. Eigenlijk hoopte ik (en hoopten wij) dat het anders zou gaan, maar het gaat zoals het gaat. En daarom moest ik mezelf opnieuw oprichten nadat ik neergeslagen was.

Het liefst haal ik toch meer inkomen uit mijn naaiwerk en hoop dat er een moment komt dat ik van mijn bedrijf kan leven.

Maar eigenlijk weten we wel dat de betere dingen hier niet te vinden zijn. We zoeken met z’n allen wat af en als we hebben gevonden, zoeken we weer verder. Omdat er nóg betere dingen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *