Geplaatst op Geef een reactie

Dat is onderhoud

De laatste periode heb ik me meer moeten bezighouden met ‘hartelijkheid’ (schone bedden, schone was, maaltijden) dan met naaiwerk. Hiernaast zijn we in dit huis verder gegaan met opknappen, renoveren en herstellen. Dat is onderhoud; een levenstaak.

Het is goed om tot rust te komen om weer te gaan wandelen. Ik ben voornemens die rustmomenten meer te gaan zoeken met voor mij de juiste mensen.

Enige tijd geleden ben ik – figuurlijk – ondergedompeld in een bad. Het beste is om de realiteit te accepteren en je te laten inspireren. Wel ben ik blij dat het een prettig bad is, gelukkig. Uiteindelijk ga je toch doen wat bij je past en met de mensen die hierbij aansluiten.

Een bad kan betekenisvol zijn in een leven. Je kunt eruit stappen (opstaan) en je weg vervolgen. Het kan ook zijn dat je een zware last achter je laat en verder kunt ‘met blijdschap’. Blijdschap geeft kracht; elk mens heeft dat nodig.

Het is soms merkwaardig hoe puzzelstukjes in elkaar vallen en de bijbehorende contacten. Het was leuk om de afgelopen week een berichtje te ontvangen van iemand met wie ik heb gewerkt. Daarbij ben ik blij dat we met goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan; je moet toch gelukkig worden in je werk.

Ook heb ik de afgelopen periode enig naaiwerk kunnen verrichten. Ik heb iets voor mezelf gemaakt; dat is onderhoud. Deze week heb ik een verstelwerk afgerond. Op de een of andere manier lukt het me toch om de zaak goed klaar te krijgen. Bij de keuze van het garen heb ik me achteraf afgevraagd of het sterk genoeg was – het had kleurtjes en dat vond ik bij deze veelzijdige opdracht wel leuk. Fijn is het ook om positieve feedback te krijgen. …. Het leven is niet altijd zo positief.

Veel geluk toegewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *