Geplaatst op Geef een reactie

Bereid je leeftocht

De afgelopen week heb ik stilgestaan bij het feit dat je een voorraad moet hebben om op weg te gaan. We doen dat eigenlijk iedere dag: zorgen dat er voldoende levensmiddelen in huis zijn om door te gaan. ‘Bereid je leeftocht’.

Ik vond het een mooie uitdrukking. We zijn druk met de dagelijkse gang van zaken dat we niet vaak stilstaan bij het feit dat je ook kunt investeren in je ‘leeftocht’.

Zorgen dat je de boel op orde hebt c.q. krijgt is hierbij een ding. Een ander kan daarbij helpen, maar tegelijkertijd is iedereen vaak druk, heeft geen tijd en worden afspraken niet nagekomen.

Bovendien is er een dag in de week waarbij je kunt stilstaan bij het feit dat feitelijk alles al voor je is geregeld.

Je komt in je leven niet altijd gelijk op de juiste plek terecht met je capaciteiten c.q. opleiding. Talenten en behoeften komen vanzelf bovendrijven en daarmee ga je aan de slag. Niets doen is geen optie en je bekwaamheid inzetten op de plek waar je hoort en waar je het beste thuis bent is nodig. Het geeft rust en bovendien kun je vanuit de rust gaan bouwen en ontplooien.

Het kan zijn dat je onrecht is aangedaan of dat er een incident heeft plaatsgevonden zonder voorbedachte rade. Er is altijd een plaats waar je naar toe kunt; je komt op de juiste plek terecht.

Deze week heb ik een kussenhoes gemaakt van batikstof in combinatie met een katoenen stof. Het was geen moeilijke opdracht, maar er moest wel precies gewerkt worden. Je hebt tijd en geduld nodig om een klus voor elkaar te krijgen. Gelukkig kunnen mijn handen ook iets.

Tot slot: bereid je leeftocht. Ik vond het een indringende oproep met in het verlengde een opdracht. We zijn nog niet klaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *