Geplaatst op Geef een reactie

Altijd vol door

Het is een deel uit de zin van een slogan. Het is een wens van elke ondernemer, denk ik. Zoiets lijkt in eerste instantie op het fenomeen ‘full speed’, maar je kunt je afvragen of het zo de bedoeling is: altijd vol door.

Ik denk dat het zo gaat. Je wilt ook altijd grenzen verleggen en het is goed om soms iets te lezen over mensen die dat in het verleden ook deden. Of mensen die in andere delen van deze wereld dit ook doen. Ik merk dat we vaak druk genoeg zijn met het schoonvegen van ons eigen ‘tuinpad’ en niet in de mogelijkheid zijn om over muren heen te kijken of – laat staan – andere landen te bezoeken om te kijken hoe ze het daar doen. Hoogstens voor een ‘vakantie’.

Mensen hebben altijd hard gewerkt voor inkomen, het opbouwen van het land en – indien nodig – om belasting betalen. Dat laatste wordt er niet minder op. Ieder doet wat in zijn/haar vermogen ligt en in gesprekken met de ander kun je erachter komen waar iemands passie daadwerkelijk ligt. “Eat your heart out!”, zei laatst blijkbaar iemand.

Dat is nogal niet wat. Ik zou het niet zo noemen.

Aan het begin van de week heb ik een verstelwerk versteld; ook dat is mogelijk. Sommige dingen lijken zo simpel, maar kunnen heel complex worden door de waan van de dag. Dusdanig lastig dat je dingen over het hoofd gaat zien. Daartegenover heb ik een stukje goodwill geplaatst. Een andere naaiopdracht krijgt een vervolg. Het is wel bijzonder dat je niet alles in het leven kunt plannen. Daarom ben ik ook blij dat de schoolperiode er weer ‘even’ op zit; er is misschien weer even tijd om op adem te komen.

Omdat je niet altijd vol door hoeft. En tijd kunt nemen voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *