Geplaatst op Geef een reactie

Wanneer de rede faalt

‘Wanneer de rede faalt, gebruik kracht.’ Dit is een conclusie in een serie en deze lijkt me gangbaar.

Door de barricaden heen. We zien het dagelijks om ons heen. Met de wanhoop van het leven gaan we verder. Ze zeggen dat het ons sterk houdt. Soms is het loslaten van een zaak hier in deze wereld een langdurig te verteren proces; uiteindelijk blijft er een zoete herinnering over. Vaak worden afspraken niet gemaakt of niet nagekomen; je kunt ernaar gaan vissen, maar dat lijkt me niet de meest blijmoedige manier van handelen. Ja, blijdschap houdt je sterk; je kunt erdoor overeind blijven en uiteindelijk zal het vruchten afwerpen. Vaak zullen we ze niet zien.

We kunnen in dit leven niet alles onder woorden brengen, dus is het goed om te blijven dromen. De dromen houden je overeind om door te gaan met dat wat je graag doet, waar en met wie je graag bent. Het is goed om daarbij de juiste waarden te hanteren; dat geeft rust.

Het is leuk om internationaal georiënteerd te zijn; de afgelopen periode kregen we die gelegenheid. Misschien is dat iets wat we meer moeten en kunnen gaan doen. Ooit had ik het voornemen iets te gaan ondernemen op dat gebied, maar nu woedt er een oorlog waarvan we de gevolgen niet kunnen overzien.

Er valt zoveel te ontdekken in deze wereld. Toch ook wel verrassend dat er weer een nieuwe wereld voor me is opengegaan, waarbij nieuwe mensen in beeld kwamen wat een leerzame periode was. We hebben veel verworven door de tijd heen en het is goed om te blijven zoeken.

Ik ben toch wel blij dat ik enig vermogen heb om geld te verdienen.

‘Wanneer de rede faalt’. …. Dan is doorgaan misschien wel de beste optie.

Veel anders blijft er niet over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *