Geplaatst op Geef een reactie

Daarbij blijven focussen

Het is me aan het begin van de week weer duidelijk geworden. Eerst zorgen voor je gezin en daarbij blijven focussen. Het vinden van een baan heeft voor mij geen prioriteit. Als het gebeurt, is het de bedoeling; anders is het ook goed.

Niet alles hoeft gelijk openbaar te worden. Soms is het juist goed dat dingen verborgen blijven. Omdat het nog niet duidelijk is wat het gaat worden. Die geborgenheid kan je thuis worden.

Deze week had ik een afspraak gemaakt met iemand die niet is doorgegaan. Je kunt dan denken aan een zogenaamde ‘follow-up’. Dat is vast iets bekends in deze jacht-en-jagen-maatschappij, maar ik heb daar niet voor gekozen. Er kan van alles aan de hand zijn bij mensen (thuis) en daar hoef ik me niet aan te verbinden c.q. mee te bemoeien. Wel heb ik me deze week even bezig gehouden met ‘after sales’. Even de verbinding blijven zoeken en iets afronden.

Het online werken en samenkomen heeft een vlucht genomen in onze maatschappij en sinds deze week doe ik er ook even aan mee. Het is wel gezellig. En je kunt iets tegen een ander zeggen en een ander kan iets tegen jou zeggen. Zo komt er een verbinding tot stand tussen mensen die elkaar nog niet eerder hebben ontmoet. Ik ben benieuwd hoe zich dat ontwikkelt.

Werk is het kapitaal in onze samenleving en ik mag dankbaar zijn dat ik daarbij nog iets aan kan bijdragen wat past. Ik zie wel hoe het verder gaat en ik ben wel blij dat ik voldoening haal uit dat wat ik nu doe.

En daarbij blijven focussen is op z’n tijd goed. Het is mijns inziens niet iets wat persé moet gebeuren, maar het is mooi om een goed vooruitzicht te hebben.

Misschien ook een wens of droom. ……. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *