Geplaatst op Geef een reactie

Altijd maar berekenend bezig zijn

Altijd maar berekenend bezig zijn. Het zit zo tussen de oren. Iets uitrekenen wat het gaat kosten. En dan wordt het meerwerk niet altijd  meegerekend zodat de uiteindelijke prijs hoger ligt dan de geraamde kosten. En kun je die kosten altijd doorrekenen?

Je kunt kosten berekenen, maar ook in de tijd rekenen. Wanneer ben je het meest productief op de dag? Wanneer is de beste tijd voor een goed gesprek? Het najaar komt eraan en dat betekent kortere dagen. Betekent het ook minder werk? We zullen het zien. In ieder geval ander werk. Dat is voor mij zeker. Doen waar je goed in bent.

Mijn kostenberekening voor een naaiproject hoeft geen doorgang te vinden. Soms moeten dingen gewogen worden en dan is een ander idee misschien wel beter.

Het is goed om dingen te wegen. Wat levert het op?

Werk over de tijd uitspreiden is ook een optie. Niet alles kan op een dag genaaid worden en soms komen er dingen tussendoor die meer aandacht vragen en daar kies je dan voor.

Werk kost veel energie en vraagt veel van je. Ook op fysiek gebied.

Ik geloof niet dat ik nog veel te vertellen heb. Er ligt hier verstelwerk en kussenhoezen die weer om de kussens gedaan kunnen worden. De temperaturen zijn gedaald zodat er misschien weer prettig gewerkt kan worden op deze plek. Dat vind ik toch nog wel een dingetje. Die hete weken in de zomer. het lijkt meer gewoonte te worden dan uitzondering. Dan is het fijn dat het nu niet meer zo heet is, zodat ik meer energie kwijt kan ’s avonds in mijn werk. In die warme periodes is het toch meer ‘uitzingen’.

Ik ben dan ook benieuwd wat de komende periode gaat brengen. Laten we maar gaan voor het beste. En altijd maar berekenend bezig zijn; dan gaat het vast goedkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *