Geplaatst op Geef een reactie

Wakker blijven

‘Wakker blijven’. Iemand zei het een keer toen ik ‘aan het werk was’ en er niets was te doen. Ja, het was een inspanningspleging om wakker te blijven. Dat is werken: een inspanning plegen. Gelukkig kende ik de betreffende persoon en hij kende mij ook wel een beetje. Een beetje dezelfde ‘roots’.

Dan heb je aan een paar woorden soms genoeg.

Ik neem me weleens voor dat dat de eerste voorwaarde is om aan een werk te beginnen. Wakker blijven, waakzaam zijn. je weet niet wat er gaat komen.

Dan is het goed om zo goed mogelijk voorbereid aan iets te beginnen. ‘Be prepared!’

Een bepaalde routine en regelmaat is zeer van belang om goed te kunnen functioneren en een goede nachtrust vind ik zelf erg prettig.

Vandaag ging ik een dagje op stap met oude bekenden en dat was even ontspannen. Lopen door winkelstraten, terrasjes pakken en het gesprek voortzetten. .. sommige dingen gaan vanzelf.

Gewoon een manier om te bouwen aan relaties. Relaties maken onderdeel uit van het werk en leven. Je moet elkaar kunnen vertrouwen en ‘vertrouwen komt met de voet’, zeggen ze. Het is wel bewonderenswaardig dat sommige dingen vanzelf gaan waarvan je nooit gedacht zou hebben dat zoiets op je pad zou komen.

Zelf heb ik bepaalde dingen niet gepland. Misschien zijn dat wel de verrassingen van het leven. Ook de contacten die je opdoet waarbij een band gesmeed wordt van wederzijds respect kunnen iets met je doen. Je kunt elkaar daarin vasthouden.

Ja, ik probeer het leven zo open mogelijk tegemoet te treden; ook in het werk. Afwachten wat komt vormt hiervan een onderdeel. Als er ruimte is om iets te gaan doen (werken), lijkt me dat momenteel een passend onderdeel in mijn leven. Ik ben blij dat het kan.

En dan nu naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *