Geplaatst op Geef een reactie

Op een nieuw terrein

Soms komt het voor in je leven. … dat je op een nieuw terrein komt. Misschien gebeurt het ook wel vaak; ieder doet zijn/haar ding in het leven.

De vakantie is weer bijna voorbij en veel mensen komen terug van hun reizen en bestemmingen. Ook als je erop uit trekt, kom je op een nieuw terrein.

In het werk kan het ook zo gaan. Dat je op een nieuw terrein komt. Je weet niet wat het gaat brengen. Soms ben je blij dat je ergens aan het werk kunt (of mag); dat je wordt ‘gedoogd’. Werk is iets wat je gegeven wordt; anderen zien het als een recht. Tevens kan er reden tot dankbaarheid zijn dat werken nog mogelijk is.

Ook kun je oude paden bewandelen. Wegen of dijken die al een hele poos bestaan en waar je gretig gebruik van maakt. Het geeft iets vertrouwds dat zoiets is aangelegd. Je vraagt je soms af of het allemaal zin heeft gehad om enorme bouwwerken (of kunstwerken) te bouwen, maar ‘gedaan is gedaan’. Dan moet je ook niet meer achterom kijken.

Je kunt je dan op een nieuw terrein gaan begeven. Het kan soms spannend zijn om dat te doen want je weet niet wat eruit komt. Moedig de weg voorwaarts gaan is het enige wat mogelijk is.

En dan is het mooi als je bekenden uit het verleden tegenkomt met wie je het gesprek zo voortzet. Dan zijn het geen gesprekken over ‘koetjes en kalfjes’, maar dan kan het zijn dat er diepere lagen aangeboord worden.

Achterom kijken is zinloos en kan een valstrik worden. Mooi is het als je iets nieuws mag beginnen en ook in de natuur zie je dat terug. Het zou leuk zijn om daarmee iets te kunnen doen in de toekomst.

Plannen maken. …… ‘life goes on’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *