Geplaatst op Geef een reactie

Slagen

‘Als jullie slagen, komen wij ook.’ Het was een uitspraak van een Syrische familie die terugkeerde naar hun vaderland als hun familieleden erin slaagden er een leven op te bouwen.

Het later genoemde gezin vertrok naar hun moederland om er een nieuw bestaan op te bouwen. Zij zullen het daar niet gemakkelijk krijgen, maar blijkbaar zien ze een weg.

Deze week heb ik iets kunnen opruimen in mijn naaihoek om misschien plaats te maken voor nieuwe dingen in het nieuwe jaar. Ik mocht nog een naaiklusje doen en dan vond ik het toch fijn om te ontdekken dat er klanten zijn die het op prijs stellen als iets met precisie wordt klaargemaakt. Nauwkeurig met kleine steekjes. Het kost enige minuten, maar dan heb je ook iets. Het is ook prettig af en toe een gesprekje te voeren met je klanten. Je leert elkaar op waarde schatten en het is goed te onderkennen wat je waarde is.

De een naait of handwerkt graag; de ander doet het niet. Zo heeft ieder een werk gekregen die hij of zij moet volbrengen. Het belangrijkste is dat we elkaar daarin steunen waar mogelijk is.

En nu hoop ik maar dat het afgeronde werk enige tijd standhoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *