Geplaatst op Geef een reactie

Met ruimte woekeren

Je probeert het wel vaker … woekeren met ruimte. Het is iets als je door wilt ontwikkelen, maar je hebt geen fysieke ruimte om te groeien. Je kunt dan extern gaan huren of verhuizen, maar inpandig met ruimte woekeren is ook een mogelijkheid.

Altijd.

Lange tijd heb ik gedacht om buitenshuis meer ruimte te gaan creëren – en misschien gaat dat alsnog ooit gebeuren. Zover wil ik nu niet gaan.

Ook probeer je weleens in onderhandelingen ruimte te creëren om prijsafspraken te maken, maar soms gebeurt het niet. Het kan aan de aard van het gesprek liggen, de tijdsdruk die er is ontstaan in een bepaalde situatie of zelf 1-2-3 niet zo snel weten wat te vragen voor een bepaald werk.

Ja, het zijn allemaal dingen die op je pad kunnen komen.

Feit is dat we allemaal ruimte krijgen in ons leven om verder te komen. Soms kun je denken dat er een echte oorlog gevoerd moet worden of dat je in de verdediging moet om overeind te blijven.

Het verhuizen heeft enige voeten in aarde. Soms gaat het over grote dingen, zoals een nieuwe woning c.q. werkruimte of het gaat om kleine dingen. Het opruimen van spullen kan zoiets zijn. Ik merk dat ik door de tijd heen e.e.a. heb verzameld waarmee ik iets wil doen en daarbij gaat de tijd zo snel dat het een enig moment  later nog steeds op dezelfde plek ligt waar ik het heb neergelegd.

Tja, over sommige dingen wil ik niet naar huis schrijven wat ik heb gedaan (of niet), maar sommige zijn het vermelden dan wel weer waard. In ieder geval heb ik deze week twee mooie verhalen verteld en de klanten vonden het leuk ze te horen.

We mogen met ruimte woekeren. En daarin onze eigen weg gaan om een bestaan te creëren.

 

 

 

 

Foto: Christa Huijdink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *