Geplaatst op Geef een reactie

Kan dat niet beter?

‘Kan dat niet beter?’

Dat was de vraag die een ondernemer stelde toen ik daar laatst op bezoek was. Een terechte vraag die je kunt stellen.

Vaak zie je dingen om je heen gebeuren waarbij je klaarblijkelijk dit soort vragen kunt stellen.

Afgelopen zondag kreeg ik een Whatsapp-bericht waarin iemand vroeg of ik enkele applicaties op een bodywarmer wilde naaien. Het was mooi weer buiten en die middag zouden ze met de hele club gaan toeren. Motorrijden. Toen dacht ik: ‘Laat ik maar ‘ja’ zeggen.’ En dan kun je onder de indruk raken van de sympathie van klanten dat je ze uit de brand – want dat was het blijkbaar – wilt helpen.

Dan merk ik weer dat ik kleur aan mijn werk kan geven. Deze applicaties waren met een wit stiksel gestikt, terwijl de stof grijs was. En laat ik nu net nog dezelfde kleur garen hebben als de applicatie(s). Uiteindelijk was de klant onder de indruk en kon hij met een grijns vertrekken.

Verder heb ik de afgelopen week enkele naaiklussen opgepakt tussen de bedrijven door – het was een hectische week waarbij ik ergens uit wilde breken, terwijl ik in feite gewoon moet doorpakken. En dat doe ik dan maar. Ook heb ik sinds tijden een product uit de webshop verkocht.

Sommige dingen lopen gewoon; blijf vooral vertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *