Geplaatst op Geef een reactie

Er was geen ander werk

‘Er was geen ander werk voor haar.’ De uitspraak deed me denken aan een verhaal over een jonge vrouw die in een nieuw land terechtkwam na barre tijden in haar geboortestreek. Een nieuw land met nieuwe mensen en – misschien – nieuwe mogelijkheden. Ja, ze moest aan het werk. En dat deed ze. Op het land, want ‘er was geen ander werk voor haar’.

Een boeiende episode uit een boek waarin ik enkele dingen herken. Nu de ergste warmte uit het land verdreven is, is het iets gemakkelijker om stil te staan bij het werk. Waarom heb ik gekozen wat ik heb gekozen en was het wel juist? Ja, het was blijkbaar een diepe wens van me om naar buiten te gaan en via deze weg hoop ik hem te gaan realiseren. Of dat logisch is? Geen idee.

Je hebt soms geen idee waar je uitkomt in het leven, maar iets achterlaten om iets beters (mooiers) terug te krijgen is voor mij geen verkeerd uitgangspunt. Of, zoals een mode-icoon het ooit zei: ‘als je maar iets doet!’. …….

De afgelopen week ben ik op een middag op bezoek geweest en daar hebben we inspiratie opgedaan voor tuinkussens. De volgende stap is het maken van een offerte; ook op deze manier kom ik verder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *