Geplaatst op Geef een reactie

Een draai naar de toekomst

Een draai naar de toekomst maken. Je kunt concreet plannen maken hoe dat moet en ergens in investeren. Als je in het verleden blijft hangen, houd je geen waarde meer. Je moet dus verder.

Maar hoe dan?

Met je hele hebben en houden waardevol verder naar de toekomst. Hoe doe je dat? Er worden veel opleidingen aangeboden; je kunt je gratis laten bijscholen. Maar je kunt je afvragen waarin je wordt geschoold. En, is het de moeite waard? Heeft het echt waarde voor de toekomst of is het even een gat dichten op je cv?

Zo nu en dan wordt ik benaderd door recruiters die me willen voorstellen bij een werkgever. Tot nu toe heeft het nog niet het gewenste resultaat gehad. En in welke bochten moet ik me wringen om bij de betreffende werkgever in het vizier te komen?

Feitelijk vind ik dat ook helemaal niet erg. Het was weer een afwisselende week met veelzijdige naaiklussen die ik hier heb uitgevoerd. Nu heb ik twee iets grotere projecten (of klanten) onderhanden en tot nu toe is het voorspoedig gegaan. Hoezen voor kussens en gordijnen inkorten.

Heb deze week ook een tekst doorgenomen. Dat was even geleden dat ik dat voor het laatst heb gedaan. Soms komt het werk je zomaar aanwaaien. Zo kreeg ik vandaag het aanbod om iets van onderhoudswerkzaamheden in een tuin te verrichten. Daar kan ik ook geen ‘nee’ tegen zeggen.

En dus lijkt het me het beste om de ogen open te houden. En niet, zoals ik deze week in een stripje las, iemand perspectief bieden. Want, zoals een tekenleraar had uitgelegd op de middelbare school, een perspectief was feitelijk een verdwijnpunt.

Een draai naar de toekomst? Het gebeurt geleidelijk aan. Je doet wat je hand vindt om te doen.

Ontbijten in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *