Geplaatst op Geef een reactie

De mijmeringen van de afgelopen week

De weken voor kerst kabbelen voort en ik ben bezig om het huis op orde te krijgen voor de kerst. En ik heb de mijmeringen van de afgelopen week kunnen opschrijven.

Het echte, ‘grote’ naaiwerk met de machine is klaar; nu heb ik een klusje binnen gekregen wat met de hand genaaid moet worden. En ik kan wel rechte steken naaien e.a., maar dit is een iets ander verhaal. Dan kan ik wel zeggen dat ik het niet kan, maar nu is er wellicht tijd om iets nieuws te proberen.

Eerst heb ik gezorgd dat ik de boel op het droge heb. Dat is – hoop ik – het geval. Ik ben enigszins beducht om ‘nat te gaan’ en ik zou zeggen: oppassen geblazen! Maar soms word je gewoon voor dingen bewaard; misschien is dat altijd wel zo. Ik denk het wel.

Op de website heb ik iets gevonden over mijn nieuwe naaiklus en ik heb gezocht naar een boekje opgezocht over dit fenomeen. Ik zal eerlijk zeggen: ik heb een coupeuse-opleiding gevolgd en daarbij was dit niet werk niet aan de orde. Ik ben blij met de lamp boven de tafel; zo kan ik in de avonduren af en toe ook nog iets ondernemen.

Soms kun je je afvragen wat de ogen allemaal nog aankunnen. Ik weet het niet. Eigenlijk ben ik niet zo van het fijne naaiwerk, maar ik vind het wel een uitdaging. Het lijkt wel op een ‘petit-point-borduursteek’. Het is zó verfijnd.

Maar nu ligt het in de kast. Het heeft ook geen haast. Dat komt me goed uit, want nu gaan we de kerstperiode in met een ‘lockdown’ en dan is het altijd prettig dat andere dingen voorrang hebben boven de gangbare.

Zo, dit waren de mijmeringen van de afgelopen week. Ik wens jullie een goede zondag toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *