Geplaatst op Geef een reactie

Bij de pakken neerzitten

Dat heb ik deze week spreekwoordelijk toch even gedaan: bij de pakken neerzitten. Het was naar aanleiding van een naaiopdracht die graag toch snel klaar zou moeten zijn. En, inderdaad, omdat ik de ruimte had en mensen niet in de kou wil laten zitten, heb ik deze uitgevoerd. Met de tegenwoordige energieprijzen in het achterhoofd.

Zoals ik dacht dat het gedaan zou moeten worden. De bedoeling was net iets anders en dan kan ik nu niet meer terugdraaien. Wel heb ik aangeboden om e.e.a. te herstellen. Intussen is dat gebeurd.

En dan moet je toch weer opstaan om door te gaan. De ‘ellende’ achter je laten en je weg vervolgen. Sommige dingen zijn echter een ‘communicatieding’; we gaan zien hoe het uitpakt. In ieder geval ben ik blij dat ik eraan heb mogen bijdragen dat er een warmere woning bijstaat.

Dit ‘pak’ moet dan ook nog weer ingeboekt worden.

Het is wel leuk om mensen met een hands-on-mentaliteit te ontmoeten, mensen die je het voordeel geven van de twijfel en met je aan tafel zitten voor een gesprek. Het is maar goed dat je mensen in je leven tegenkomt. Die bewaren je ook voor het maken van verkeerde beslissingen.

Ondernemen doet ieder op zijn/haar eigen wijze en eigen mentaliteit. Het is mooi dat er in dit land ruimte is om tot elkaar te komen en elkaar vertrouwen te durven geven. Want dat is wat je als ondernemer doet. Ik vond het leuk om feedback te krijgen – in dit geval goede feedback. Iemand die eerlijk zei waar het op stond en op een plek waar ik goed in mijn vel zat (en zit).

En dat is gewoon ‘thuis’. Ik hoop dat er meer van zulke gesprekken zullen volgen!

En af en toe bij de pakken neerzitten…… daar wordt niemand slechter van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *