Het kan verkeren. Dat je een aanbieding krijgt met de woorden: ‘Stap dan in.’ Vaak weet je niet waar je instapt en het is ook lang niet duidelijk waar je uitstapt. In ieder geval mag je de keuzes zelf maken.
Een instapmoment bestaat in meerdere gradaties. En het is nog iets anders dan een ontwikkelmoment. Het kan zijn dat van het een het ander komt en soms is het de bedoeling dat de ontwikkelingen snel op elkaar volgen. Het is trouwens de vraag of dat de bedoeling is, want vaak zijn het neveneffecten. Hetzij positief, hetzij negatief. Niet alles wordt voorgecalculeerd of meegecalculeerd.
‘Onder ons’ gezegd en gezwegen. …… Enige tijd geleden ben ik op social media even losgegaan op een taalissue. Feitelijk was het correct wat er stond geschreven.
Het is goed om ‘onder ons’ te verkeren. Dat je onder elkaar bent met personen met de juiste richting c.q. focus in het leven en dat er enige sturing in het geheel kan zijn. Het is vaak de bedoeling dat er zorgvuldig gehandeld moet worden en misschien wordt dat elders in de wereld ook ter harte genomen. We nemen daarmee de proef op de som en gaan daarbij niet over een nacht ijs.
Als je onder ons verkeert, dan kun je ook onder anderen verkeren. Dan zit je ineens in een andere groep. Misschien verheven boven – of onder – weer anderen. Op deze manier krijg je een soort klassensysteem. De vraag is of je dat moet willen en of je niet moet gaan denken in zaken. Dan kun je de dingen objectief benaderen en is het onderwerp neutraal.
Er zijn genoeg vrouwen (en mannen) die de naaimachine ter hand hebben genomen en in tijden van crisis zijn gaan naaien. En ze hebben een eigen bedrijfje opgebouwd. Er is perspectief.