Geplaatst op Geef een reactie

Geen één bedrijf heeft zich gemeld

Je leest weleens van die megalomane projecten die ze willen ontwikkelen in ons land of in de provincie. Projecten, waarbij je je ogen opzet en denkt: ‘Is of wordt dit überhaupt haalbaar?’ Vaak doen we er blind aan mee; het is goed voor onze welvaart. Maar nu: geen één bedrijf heeft zich gemeld!

Dat was goed nieuws toen ik het las. Niet alles in dit land is dus haalbaar en het is goed om na te denken en te investeren in lange termijn doelen. En duurzaam, toch wel. Bedrijven zien dus niet overal brood in, gelukkig. Ja, het is mooi als je een goede boterham kunt verdienen met je bedrijf. Het is ook goed om niet te snel op te geven als het niet elke dag een boterham met rosbief is. Sommige mensen gaan emigreren naar een ander land om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Je weet van tevoren niet wat er gaat gebeuren bij een emigratie of wat je gaat overkomen. Dan moet je innerlijk wel een heel sterke overtuiging hebben dat dit voor jou de weg is. Zelfs daar moet je verder.

Geen één bedrijf heeft zich gemeld. Nou, dat kan ik nou niet zeggen. Soms melden zich bedrijven en dan merk je soms dat je niet in dezelfde (stroom)versnelling zit of komt. Ondertussen laat ik het maar van de schouders afglijden en loop maar gewoon verder.

Onlangs heb ik enig verstelwerk gedaan waarbij ik later overwoog om een ‘nieuwe lap’ op een oude ondergrond te plaatsen. Dat werkt niet. Wel vind ik het leuk om met iemand op te lopen, want dat is wat we uiteindelijk doen in het leven. We helpen elkaar en doen wat we daarin kunnen betekenen. En daaruit kunnen soms verrassende omstandigheden ontstaan waarmee we verder kunnen.

Met of zonder bedrijf.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *