Geplaatst op Geef een reactie

Eervol laten voortbestaan

Eervol. Het is een woord waar we soms zoveel waarde aan kunnen hechten. Maar is het woord ‘an sich’ wel zo waardevol? In ieder geval dacht ik dat het een goede zaak was om iets eervol te laten voortbestaan. Misschien streelt het mijn ijdelheid wel; dat is dan ook weer niet de bedoeling.

Onlangs ben ik in een traject terechtgekomen waarbij het fenomeen ‘representatie’ en het gegeven ‘plannen en organiseren’ naar voren kwamen. Dingen waarmee ik me in het verleden heb bezig gehouden, maar waarbij ik nu weinig tot niets meer mee ‘heb’; ze zijn verdrongen naar de achtergrond.

‘Je doet maar wat.’

Dat merk ik ook met mijn bedrijf. Ik heb (nog) geen bedrijfsplan. Oftewel: geen plan om verder te komen. Ik bedenk wel eens dingen, maar veel van die bedenksels vallen in duigen voordat ze het einde van de week bereikt hebben. Een ding weet ik wel: ik ga door. En diep in mijn hart heb ik misschien wel een plan, maar dat zit dan nog onder water.

Ondertussen is het wel een leerzaam traject en kom je nog iets meer over jezelf te weten, je handel en wandel. Daar valt nog veel over te vertellen, maar gezien de tijd laat ik dat maar rusten.

Een stilleven.

En ik deel het met anderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *