Geplaatst op Geef een reactie

Stukje uit een periodiek

De week begon met het lezen van een stukje uit een periodiek. Daar werd ik weer eens stilgezet bij het fenomeen ‘tegenslag’. Blijde gebeurtenissen zie je vaak aankomen; je kunt dan het een en ander plannen e.a.

Tegenslag komt vaak onverwachts, ‘als een dief in de nacht’ – en – zoals de schrijver schreef: ‘als een donderslag bij heldere hemel.’ Het kan jaren duren voordat e.e.a. zich herstelt; vaak herstelt het zich niet meer. Dat is een periode van afwachten, accepteren, hopen en dan het hele proces opnieuw in. Uiteindelijk kom je bij een soort ‘berusting’ dat dit het dan is wat het is. In een ander tijdschrift las ik een verhaal over een boerenfamilie die met hun bedrijf geen kant meer op konden. Ze konden niet groeien, niet afbouwen…… dan blijft er een ding over wat je wilt en dat is: rust.

Het was een verademing om dat te lezen. Als je niet weet hoe je in de toekomst verder moet, kunnen dingen je soms weleens aanvliegen. Wat een opluchting is het dan als je kunt lezen dat het enige wat wenselijk is, rust is. Het zette weer aan tot relativeren. En dat was met de temperaturen van de afgelopen week niet zo erg.

Het kan zo warm zijn dat je tot niet veel meer in staat blijkt te zijn dan binnen te blijven.

Wat wordt er toch veel geschreven en wat is de keuze groot om uit te zoeken wat je wilt lezen. Gelukkig mogen we dat allemaal zelf bepalen, al is er tot een bepaalde leeftijd een leerplicht. Dan moet je wel iets gemeenschappelijks lezen. Maar dat geeft ook een verbinding.

Een stukje uit een periodiek. …….

Ook heb ik nog enig werk mogen doen omtrent naaien; het zet je toch weer in beweging. En er komen nieuwe ideeën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *