Geplaatst op Geef een reactie

In de stad

‘A long time ago’…. Zo begint een lied van de Dire Straits waarbij uiteindelijk mensen bij elkaar gaan wonen en er zo een stad ontstaat. Steden zijn van alle eeuwen en ook al denk ik soms liever op het platteland te willen wonen en werken, leef ik nu in de stad. Een stad is ordelijk gemaakt en je kunt ervan uitgaan dat er ook volgens een bepaalde orde bestuurd wordt. Het is leuk om daaraan een steentje te kunnen bijdragen. Want wat moeten we zonder orde?

We kunnen niet leven in chaos, in een wereld waarin geen orde is. Soms krijg je voorstellen toegestuurd waarop je kunt ingaan. Op een voorstel wat ik deze week kreeg toegestuurd, ben ik nog niet ingegaan. Omdat ik in de eerste plaats voor mijn gezin wil zorgen en orde thuis moet er zijn. Dat is niet altijd vanzelfsprekend; daaraan moet gewerkt worden. Daarbij hoort opruimen en schoonmaken. Onderhoud van het geheel. Onderhoud is niet zomaar iets. Het is iets noodzakelijks wat ons aan de gang houdt.

Onderhoud betekent voor mij nu ook pas op de plaats maken; rust. Het betekent: ‘goed voor jezelf zorgen.’. Het is niet altijd gelijk duidelijk wat goed voor jezelf zorgen inhoudt, maar een ding weet ik wel.

Als je doet waar je zin in hebt, dan krijg je vanzelf energie en dan ontstaat er enthousiasme. Dan heb je werkplezier en gaan de dingen die moeten gebeuren meestal twee keer zo snel. Dus dat gaan we maar doen.

Maar goed. De laatste twee dagen heb ik behoorlijk het lid op de neus gekregen. En niet persé, omdat ik dacht het onderste uit te kan te moeten hebben. Maar blijkbaar dachten mijn wederpartijen er anders over.

Werken in de stad. Momenteel houd ik me maar even gedeisd.

Het ga jullie goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *