Geplaatst op Geef een reactie

Gewoon jezelf blijven

Het was enigszins een drukke tijd de afgelopen paar weken. Je vraagt je toch af waar al het werk vandaan komt. …. Ondertussen weet ik iets meer…. Gewoon jezelf blijven.

Het kiezen voor een ‘onderneming’ is toch iets anders dan het ‘hebben’ of ‘zitten’ in een baan. De vooruitzichten zijn onzeker; je weet niet wanneer je werk krijgt c.q. hebt of wanneer niet. En misschien moet je zelf achter werk aan. …. Er zijn veel vragen – misschien meer – dan dat er antwoorden te vinden zijn. Het kan gaan knellen en dan ga je zoeken ‘welke kant het toch op moet’. Of ….. ‘Waarom hoor ik niets meer van die persoon?’ Iedereen is druk en zelf maak je je ook druk.

Soms zijn de paden naar succes lang. En de vraag kan zijn wat het succes inhoudt; het volgt op het ene. Het is  leuk om te horen dat het gewaardeerd wordt dat je er bent en dat je iets voor een ander kunt betekenen. Anderzijds lukt dat laatste soms niet; dan zie ik dat als een begrenzing. Ik kan niet overal in investeren; je moet toch gaan doen wat bij je past.

Er is geen eenduidig antwoord op bovengestelde vraag. In elk geval is het zaak te handelen vanuit je onderbuik. En misschien moet er zo nu en dan iets meer olie door de vaten stromen. Feit is dat we het allemaal zelf doen.

De vraag is of dat ook moet. Of het ons niet gegeven wordt dat onze keuzes voortkomen uit wat we zelf willen en wat we ons allemaal inbeelden.

Je kunt nadenken over investeringen of bedenken waar jij een toegevoegde waarde hebt in deze wereld. Veel dingen verdwijnen c.q. veranderen en daarmee hebben we te handelen. Het beste is om gewoon jezelf te blijven.

‘Variety is the spice of life’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *