Geplaatst op Geef een reactie

Even goed ontspannen

Het was een mooie dag vandaag om buiten te zijn: even goed ontspannen en ‘out of the box’ te denken.

Nu kun je je afvragen in welke ‘box’ je zit, maar persoonlijk denk ik dat het niet veel zin heeft. We leven ons leven en pakken de dingen op die op ons pad komen. Of je kunt denken dat je in een systeem zit waarbinnen je moet functioneren.

Nu heeft het leven voor ieder iets anders in petto en ik denk dat veel zaken afhangen van de genen die je hebt gekregen. Zo heb ik gisteravond gekeken naar een programma op tv waarin ondernemers hun ding deden aangaande een ‘bed & breakfast’. Enkele jaren geleden leek het me fantastisch om zoiets op te pakken, maar volgens mij is het ook hard werken. Nu is hard werken niet verkeerd, maar het lijkt me niet de bedoeling dat je daaraan onderdoor gaat.

Maar wat je plekje dan wel is? Dat is voor iedereen weer anders. Niet iedereen heeft hier nog een vaste werkplek en dan kun je op plekken komen die nieuw voor je zijn.

Of het dan zin heeft om te bouwen aan vertrouwen met collega’s? lk denk het wel. Je kunt elke dag laten zien aan de ander wie je bent, hoe je denkt en wat je waard bent. Wat de ander daarmee doet, is zijn of haar zaak. Het is niet altijd nodig om te weten wat een ander denkt of niet denkt; veel dingen blijven nu eenmaal verborgen en dat is maar goed ook. Zo hebben we een vrijheid waarin we mogen staan en hoeven we niet over elk detail in ons leven verantwoording af te leggen.

Vroeger dacht ik daar wel anders over.

Even goed ontspannen in de vrijheid die we hebben gekregen. Laten we dat maar vasthouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *