Geplaatst op Geef een reactie

De reiziger

Daar werd ik deze week bij bepaald: de reiziger. Deze heeft ons iets te vertellen.

Ik werd stilgezet bij een bericht op social media waarin een reis gepland stond. Vaak weten mensen die op reis gaan niet waar ze naartoe gaan, terwijl dat voor een toerist wel duidelijk is. Ja, soms zouden we allemaal wel op reis willen gaan. Naar een ‘beter oord’: dat denken we.

Nu heb ik deze week een boek uitgelezen dat ging over landverhuizers. Mensen die hun oude land achterlieten en op weg gingen naar een ‘nieuw land’. Er schuilt een soort uitzichtloosheid in de betreffende landverhuizers en ze denken – tenminste sommige – dat ze het in het nieuwe land beter krijgen. Nu ik dat betreffende boek uit heb, blijkt dat ik uiteindelijk ben terechtgekomen in een oorlog. Dat is blijkbaar wat sommige landverhuizers willen (of wilden): oorlog voeren. Anderen verdienen er goed geld aan en weer anderen verliezen in een oorlog.

We zitten allemaal bij tijd en wijle met een havenloze hoop, een nachtmerrie of met een rad dat voor je ogen wordt gedraaid. Ja, en is er dan een reiziger – iemand die voorbijkomt – die jou iets te vertellen heeft?

Ik weet dat er een voetballer was met de achternaam Reiziger. Ik ken de loopbaan niet van de betreffende speler. Een reiziger ziet onderweg wat hij ziet en hij vertelt wat hij weet. Zo kunnen reizigers verhalen vertellen.

Deze week ben ik begonnen met verstelwerk. Niet zozeer omdat het een geweldig product moest worden, lijkt me, maar omdat er een probleem moest worden opgelost. Dat is gebeurd. Ik hoop dat de klant nog veel plezier aan het kledingstuk mag beleven en als het anders moet, dan hoor ik het ook graag.

Investeren in werk. Dat is iets wat voor de komende week op de agenda staat.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *