Geplaatst op Geef een reactie

De oorsprong

‘Jacht is de oorsprong van ondernemen.’ Dat hoorde ik onlangs bij uitzendinggemist.nl. Je kunt het niet hebben alleen van geluk en het is aan het begin van de week ook vaak niet duidelijk hoe het einde van de week er uitziet. Zoals ik onlangs zei: ‘Je weet ’s morgens niet of je ’s avonds buit hebt.’

En dat is zo.

Onlangs had ik een gesprek met een passante in mijn leven en dat was echt goed voor mij. Het was echt een woordenwisseling en het leek wel of het hele leven voorbij kwam. Ik denk dat het ook iets is wat wij doen: het leven doorgeven. Ja, zo zal het toch duidelijk worden c.q. ‘openbaar worden’.

Ja, ik ben moeder en dat is toch een rol in het gezin waarin ik verkeer en daar omheen kan ik soms enige werkzaamheden uitvoeren. En ook als je beperkt wordt in je handelen dan kun je iets anders verzinnen; de dromen en gedachten blijven bestaan.

Deze week ben ik in mijn naai- en verstelwerk weer voor uitdagende en creatieve oplossingen (problemen) geplaatst en ik heb weer kunnen nadenken over mijn positie in het netwerk van Arnhemse vrouwen die ondernemen. Daarin ben ik niet de jongste en aangezien ik niet veel investeringen heb gedaan en het nog teveel voor me is om buitenshuis te gaan ondernemen (zoals ik me dat voorstel), werk ik nog vanuit huis. Ja, soms wacht ik wel eens op de ‘ware’ of het ‘ware’, maar het is ook een kunst om te woekeren met dat wat je nu hebt.

‘Zo klaar als een klontje.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *