Geplaatst op Geef een reactie

Bij oude patronen

Bij oude patronen terechtkomen. Het kan gebeuren in je gedachten.

Ik kreeg zin om iets te gaan doen met patronen en op een bepaalde manier dacht ik ook aan terugvallen in ‘oude patronen’. Inspanningen plegen met resultaatgericht denken en daarover voldaan zijn.

Het leven is wel op een bepaalde wijze gelopen. Feitelijk kun je er geen vat op krijgen; je leeft het gewoon. Het was dan ook bijzonder toen ik enkele dagen geleden iemand tegenkwam en sprak die ik lange tijd niet had gezien en gesproken. Het gesprek gaat zo verder en, ja, er was ook een tijd dat er veel verstouwd moest worden. En dat was niet enkel positief.

Zo kun je op een gegeven moment nieuwe wegen moeten gaan bewandelen. Het was en is niet altijd duidelijk hoe deze wegen gaan lopen. Wel werd ik deze week bepaald bij ‘de hand van de meester’. Het schijnt dat leerlingen vroeger keken naar de hand van de meester. Hoe de meester handelde, zo moesten zij dat ook gaan doen.

Het gaf wel enige rust in mijn werken; je plek is dan ook weer gelijk duidelijk.

Toch is het bijzonder dat bij oude patronen nieuwe dingen tevoorschijn komen. Het blijft een zoeken naar de juiste materialen. Soms lijkt het wel dat ik vroeger meer zich had op het aanbod van materialen dan tegenwoordig. Aan de andere kant merk je ook dat sommige materialen (of producten) niet meer verkrijgbaar zijn.

Mensen maken keuzes in het leven en het kan zijn dat je je daarbij niet meer thuis voelt. Misschien wil je ook wel een ander ‘patroon’ of structuur in het leven. In elk geval is het belangrijk om iets te doen wat goed bij je past.

Misschien kan ik binnenkort bij oude patronen. En dan kijken of er iets nieuws te maken valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *